Wednesday, 21 December 2011

Tuto #21 : Centerkan header


Cara untuk centerkan header


Ha Ha Hahahai~ xD
tetiba teringin nak buat tutor yang basic ni, iaitu centerkan header. Rasanya ia membantu bagi new blogger yang masih tak tau macam mana nak centerkan header. Dah tak payah pening-2, jom selongkar tutor ni x)

1. pergi ke dashboard - design - edit html
2. tick pada expand widget templates
3.  search code ni

/* Content

4. copy code ni dan pastekan kat atas code no. 3 tadi

.Header img {  margin-$startSide: auto;  margin-$endSide: auto; } 

5. preview dan save

ha! senangkan, dah tak payah pening kepala lagi, kalau dah jadi tuh komen lah sikit ><

semoga berjaya dan selamat mencuba :)


anak tenggiling tidur mati, komen/like-lah kalau baik hati :)

2 comments:

tentangakupunyerstory said...

tankiu dearrr....wait.,..where's my request ? cept lerrr......huhuhu

dayanaAZMAN said...

malam ni dear, wait yaa :)

 
copyright@Si.y Arts 2010