Monday, 19 December 2011

Tuto #10 Template Yang Mudah Untuk Blog


Pemilihan template yang mudah untuk blog


Hye hye korang :D
Okay, now aku nak tunjukkan tuto how nak pilih template yang mudah untuk blog :) kawan aku si Lily Loly ni ha bertanya. So dah alang-2 tuh buat lah tuto. Template yang senang dan mudah ialah minima, denim dan washed denim (template 2006), yang sekarang ni merupakan template yang terbaru sekali, so macam mana nak buat ? nak tukar ? dont worry. macam ini caranya :)

1. dashboard - design - edit html
2. roll ke bawah dan anda akan nampak - Old Template
3. klik- select layout template
4. klik pada template yang anda nak - minima, denim or etc
5. preview and save

senang kan ? tak paham sila-2 lah tinggalkan komen kat bawah, jangan malu jangan segan :)

semoga berjaya dan selamat mencuba



anak tenggiling tidur mati, komen/like-lah kalau baik hati :)

2 comments:

kechix said...

em mizz yana, saya tak paham nak edit blog macam mizz yana la... boleh wat kan tuto untuk saya :P

dayanaAZMAN said...

maap, sape awak ny . saya tak kenal -.-
haha! ape yg tak phm kecik oii ?

 
copyright@Si.y Arts 2010